Üretim Teknolojilerimiz

Model ve Kalıp

Master Model Üretimi

Standart master modeller tipik olarak, üzerine bir epoksi veya polyester macun uygulanmış bir alet tablası veya köpük esaslı camla güçlendirilmiş laminat tabanı kullanılarak üretilir. Bir kez ayarlandıktan sonra yapıştırma kesinlik kazanır.

CNC, bitişten önce son yüzeyi oluşturmak için miller. Son adım, ince bir şekilde zımparalanmış ve yüksek parlak yüzeyli bir cila uygulanmış bir astar ve üst kat uygulanmasıdır.

Master model yapım malzemeleri şunlardır: Kalıp tahtası, PU ve epoksi köpük, polyester ve epoksi pastası, astar ve üst kat

Şekil Dengeleme

5 eksenli CNC frezeli doğruluk ve bitirme

Geniş Model Üretim Kapasitesi

10m x 6mx4,5m’ye kadar

Parlak Cilalı Yüzey

Parlak ve cilalı yüzey alanı

Tek veya Çok Kesitli Modeller

Tek veya çok kesitli modellerin modüler üretimi

Çift Jel Kaplama ve Kürleme

Çift jel kaplama ve sonrası kürleme

Dayanıklılık

Yalnızca kaliteli kalıp malzeme kullanımı

Kalıp Ömrü

Kalıp ömrü için ihtiyaç duyulan kalıp gövde desteği

Üretim sonrası tekrarlanabilirlik

Mükemmel parça üretim tekrarlanabilirliği

Opsiyonlar

Su bazlı ısı sistemi opsiyonları

Laser Scanning, QC Documentation

Lazer tarama ve QC dokümantasyonu

FRP Kalıp Üretimi

Bitmiş kompozit parçaların kalıplama için gerekli mekanik özelliklere sahip olan FRP kalıpları, yüksek kaliteli, yüzey kusursuz master modellerden üretilmektedir. Büyük ölçekli tekli ve çoklu bölmeli FRP kalıpları: el yatırma, püskürtme, RTM ve infüzyon işlemleri için üretilmiştir.

FRP Kalıp yapım malzemeleri şunlardır: Polyester kalıp reçineleri, Epoksi kalıp reçineleri, Vinil ve epoksi kalıp jel, Poltekin Polyester tarafından imal edilen müşteriye özel kumaş çözümleri.

Doğrudan Negatif Kalıplar

Model ve Kalıp Merkezi ayrıca, prototip üretmek ve sınırlı bütçesi ya da kısıtlı zamanlı projeler için hızlı bir çözüm sunabilmek adına çok uygun maliyetli doğrudan kalıplama tekniği ile büyük ölçekli kalıp üretmektedir.

Üretim Teknolojilerimiz

Üretim Metodları

Poltekin Polyester olarak cam takviyeli polyester ürünleri için üretim metotlarımız ve tekniklerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

El yatırması metodu

Geniş yüzeyli CTP kalıplaması için en çok kullanılan metoddur. Kalıp ayırıcı uygulandıktan sonra jelkot uygulanır. Jelkot tabakasının sertleşmesinden sonra cam elyafı ve polyester fırça veya yün rulo ile uygulanır. Düşük sabit sermaye yatırımı gerektiren bir kalıplama yöntemi olan el yatırması ile %25-35 oranında cam elyafı ile takviyeli polyester ürün elde edilebilir. Emek-yoğun bir üretim metodu olduğundan kapasite, emek ve kalıp adedine bağlıdır. Bir kalıptan günde ortalama 2 ürün alınabilir.

Reçine Enjeksiyon Metodu

Bu üretim metodunda dişi ve erkek olmak üzere iki kalıp kullanılarak iki yüzü düzgün ürün elde edilir. Reçine enjeksiyonu için üretilmiş olan özel cam keçe (devamlı keçe) kalıp üzerine yerleştirilir ve kalıplar kapatılır. Önceden hazırlanmış olan bir reçine enjeksiyon noktasından, basınç altında polyester, kalıp içine enjekte edilir. Reçine enjeksiyonu metodu ile daha seri ve ekonomik olarak el yatırmasına oranla daha kaliteli ürün elde edilir.

SMC/BMC Hazır Kalıplama

Ürün boyutuna göre 3-6 dakikalık bir kalıplama süresi sağlayan hızlı, seri bir kalıplama metodudur. Önceden hazırlanmış, pestil veya hamur haldeki cam elyafı – polyester– dolgu ve katkı malzemeleri karışımının 150-170 C sıcaklıkta, 50-120 kgf/cm2 basınç altında çelik kalıplarda şekillendirilmesi metodudur.

Elyaf Sarma Metodu

Özellikle boru ve tank üretimi için kullanılan kalıplama metodudur. Devamlı cam elyafından fitillerin polyester banyosundan ıslatıldıktan sonra dönen bir kalıp üzerine belirli açılarda sarılması şeklindedir.

Termoplastik Enjeksiyon/Ekstrüzyon Metodu

Profil türü ürünlerin kalıplanmasında ekstrüzyon makineleri kullanılırken, karmaşık şekilli ürünlerin kalıplanmasında, enjeksiyon makineleri kullanılmaktadır. Enjeksiyon ve ekstrüzyon makineleri prensip olarak benzer şekilde çalışmaktadır. Granül halinde besleme haznesinden makine içine verilen reçine, bir ısıtma bölgesinde ısıtılarak akışkan hale getirilmekte ve burgu yivleri ile bir taraftan homojen karışım sağlanırken, diğer taraftan çıkış ucuna doğru taşınmaktadır.

Ekstruderlerde, çıkış ucuna yerleştirilen, kalıp içinden basınç etkisi ve çekme aparatları yardımı ile kalıp şekline uygun şekilde profiller çekilirken, enjeksiyon makinelerinde, çıkış memesinin hemen yanında bulunan kapalı kalıp içine akışkan hale getirilmiş termoplastik reçine enjekte edilir ve kapalı kalıp içinde soğuması ve sertleşmesi sağlanır.

The boldest SaaS kit in the market.

© Copyright 2022. All Rights Reserved by Gradia.